Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
No-Bake German Chocolate Pie

No-Bake German Chocolate Pie: 1 Perfecte Zomerse Tractatie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 35 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke, romige no-bake taart met de klassieke Duitse chocoladesmaak.


Ingredients

Scale
  • 1 pak (ongeveer 225g) chocoladekoekjes, verkruimeld
  • 1/4 kopje (ongeveer 55g) gesmolten boter
  • 1/2 kopje (ongeveer 100g) kristalsuiker
  • 1/4 kopje (ongeveer 30g) cacaopoeder
  • 1/4 kopje (ongeveer 30g) maïzena
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 kopjes (ongeveer 480ml) melk
  • 2 grote eidooiers
  • 2 eetlepels (ongeveer 30g) boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje (ongeveer 100g) gehakte pecannoten
  • 1 kopje (ongeveer 100g) geraspte kokos

Instructions

  1. Meng de koekkruimels en gesmolten boter. Druk stevig in de bodem van een taartvorm.
  2. Meng in een steelpan de suiker, cacaopoeder, maïzena en zout.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot een glad geheel.
  4. Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik wordt.
  5. Klop in een aparte kom de eidooiers. Voeg een beetje van het hete melkmengsel toe aan de eidooiers en klop goed.
  6. Giet het eidooiermengsel terug in de steelpan en kook nog 1 minuut, onder voortdurend roeren.
  7. Haal van het vuur en roer de boter en vanille-extract erdoor.
  8. Giet de vulling in de koekjesbodem.
  9. Verdeel de pecannoten en kokos over de bovenkant.
  10. Dek af en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Notes

  • Zorg ervoor dat de vulling volledig is afgekoeld voor het op de bodem wordt gegoten.
  • Dek de taart goed af om te voorkomen dat er vocht uit de vulling verdampt.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: No-Bake
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 35g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: No-Bake German Chocolate Pie, Duitse chocoladetaart, geen bakken, chocolade, pecannoten, kokos