Description
Een heerlijke, romige no-bake taart met de klassieke Duitse chocoladesmaak.
Ingredients
Scale
- 1 pak (ongeveer 225g) chocoladekoekjes, verkruimeld
- 1/4 kopje (ongeveer 55g) gesmolten boter
- 1/2 kopje (ongeveer 100g) kristalsuiker
- 1/4 kopje (ongeveer 30g) cacaopoeder
- 1/4 kopje (ongeveer 30g) maïzena
- 1/4 theelepel zout
- 2 kopjes (ongeveer 480ml) melk
- 2 grote eidooiers
- 2 eetlepels (ongeveer 30g) boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje (ongeveer 100g) gehakte pecannoten
- 1 kopje (ongeveer 100g) geraspte kokos
Instructions
- Meng de koekkruimels en gesmolten boter. Druk stevig in de bodem van een taartvorm.
- Meng in een steelpan de suiker, cacaopoeder, maïzena en zout.
- Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot een glad geheel.
- Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik wordt.
- Klop in een aparte kom de eidooiers. Voeg een beetje van het hete melkmengsel toe aan de eidooiers en klop goed.
- Giet het eidooiermengsel terug in de steelpan en kook nog 1 minuut, onder voortdurend roeren.
- Haal van het vuur en roer de boter en vanille-extract erdoor.
- Giet de vulling in de koekjesbodem.
- Verdeel de pecannoten en kokos over de bovenkant.
- Dek af en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Notes
- Zorg ervoor dat de vulling volledig is afgekoeld voor het op de bodem wordt gegoten.
- Dek de taart goed af om te voorkomen dat er vocht uit de vulling verdampt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: No-Bake
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 35g
- Sodium: 200mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: No-Bake German Chocolate Pie, Duitse chocoladetaart, geen bakken, chocolade, pecannoten, kokos