Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
No-Bake Cheesecake Four Ways

No-Bake Cheesecake: 4 Smakelijke Opties


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor cheesecake zonder bakken, gepresenteerd in vier verschillende smaken.


Ingredients

Scale
  • Basis:
    • 200g verkruimelde digestive koekjes
    • 100g gesmolten boter
    • 2 eetlepels suiker
  • Vulling:
    • 400g roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100g poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200ml slagroom
  • Toppings (voor vier varianten):
    • Variant 1 (Aardbei): 100g aardbeienpuree, 1 eetlepel citroensap
    • Variant 2 (Chocolade): 50g gesmolten pure chocolade, 1 eetlepel cacaopoeder
    • Variant 3 (Blauwebes): 100g blauwe bessenpuree, 1 theelepel citroensap
    • Variant 4 (Karamel): 50g karamelsaus, 2 eetlepels gehakte pecannoten

Instructions

  1. Meng de verkruimelde koekjes, gesmolten boter en suiker. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm. Zet de bodem minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Klop de roomkaas glad. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en mix tot een egaal geheel.
  3. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  4. Verdeel het roomkaasmengsel over de gekoelde koekjesbodem.
  5. Verdeel het roomkaasmengsel in vier gelijke delen.
  6. Meng in het eerste deel de aardbeienpuree en citroensap. Schep dit op de cheesecakebasis.
  7. Meng in het tweede deel de gesmolten chocolade en cacaopoeder. Schep dit voorzichtig op de cheesecake.
  8. Meng in het derde deel de blauwe bessenpuree en citroensap. Schep dit op de cheesecake.
  9. Verdeel de karamelsaus over het vierde deel en bestrooi met gehakte pecannoten.
  10. Dek de cheesecakes af en zet ze minstens 4 uur in de koelkast, of tot ze stevig zijn.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de vulling op kamertemperatuur zijn voor een gladde textuur.
  • Je kunt variëren met de koekjesbodem, bijvoorbeeld met chocoladekoekjes of bastognekoekjes.
  • Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak.
  • Laat de cheesecake voldoende tijd om op te stijven voor het serveren.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: No-Bake
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: cheesecake, geen bakken, dessert, aardbei, chocolade, blauwe bes, karamel, koekjesbodem