Description
Navajo Cornbread is een hartig en vullend brood, vaak geserveerd als hoofdgerecht of bijgerecht bij maaltijden.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes maïsmeel
- 1 kopje bloem
- 1/4 kopje suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zuiveringszout
- 2 grote eieren
- 2 kopjes karnemelk
- 1/2 kopje gesmolten boter of plantaardige olie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat of braadpan in.
- Meng in een grote kom het maïsmeel, de bloem, suiker, bakpoeder, zout en zuiveringszout.
- Klop in een aparte kom de eieren, karnemelk en gesmolten boter of olie erdoor.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles net gecombineerd is. Klontjes zijn oké.
- Giet het beslag in de voorbereide bakplaat of braadpan.
- Bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat iets afkoelen voordat je het serveert.
Notes
- Je kunt kaas, jalapeños of maïskorrels aan het beslag toevoegen voor extra smaak.
- Dit brood is heerlijk met boter, honing of bij chili.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Brood
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 sneetje
- Calories: 250
- Sugar: 8g
- Sodium: 300mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: Navajo Cornbread, maïsbrood, Amerikaans brood, vegetarisch brood, maïsmeel recept