Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Navajo Cornbread

Heerlijk Navajo Cornbread: 1 gouden recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Navajo Cornbread is een hartig en vullend brood, vaak geserveerd als hoofdgerecht of bijgerecht bij maaltijden.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes maïsmeel
  • 1 kopje bloem
  • 1/4 kopje suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zuiveringszout
  • 2 grote eieren
  • 2 kopjes karnemelk
  • 1/2 kopje gesmolten boter of plantaardige olie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat of braadpan in.
  2. Meng in een grote kom het maïsmeel, de bloem, suiker, bakpoeder, zout en zuiveringszout.
  3. Klop in een aparte kom de eieren, karnemelk en gesmolten boter of olie erdoor.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles net gecombineerd is. Klontjes zijn oké.
  5. Giet het beslag in de voorbereide bakplaat of braadpan.
  6. Bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat iets afkoelen voordat je het serveert.

Notes

  • Je kunt kaas, jalapeños of maïskorrels aan het beslag toevoegen voor extra smaak.
  • Dit brood is heerlijk met boter, honing of bij chili.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Brood
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 sneetje
  • Calories: 250
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: Navajo Cornbread, maïsbrood, Amerikaans brood, vegetarisch brood, maïsmeel recept