Description
Romige schnitzel met een heerlijke champignonroomsaus.
Ingredients
Scale
- 4 varkensschnitzels
- 250 g champignons
- 1 ui
- 200 ml slagroom
- 100 ml bouillon (groente of kip)
- 2 el boter
- 1 el bloem
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie ter garnering
Instructions
- Dep de schnitzels droog en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Haal de schnitzels uit de pan en zet apart.
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui fijn.
- Bak de champignons en ui in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
- Strooi de bloem over de champignons en ui en roer goed door.
- Giet langzaam de bouillon erbij en roer tot een gladde saus.
- Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de saus indikken.
- Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog even sudderen in de saus.
- Garneer met verse peterselie.
Notes
- Gebruik eventueel kalfs- of kipschnitzels in plaats van varkensschnitzels.
- Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra smaak.
- Serveer met gekookte aardappelen, rijst of pasta en een groene salade.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken en sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 500mg
- Fat: 40g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: champignons, roomsaus, schnitzel, varkensvlees, hoofdgerecht