Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mushroom Cream Schnitzel

Mushroom Cream Schnitzel: 4x Hemels Lekker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Romige schnitzel met een heerlijke champignonroomsaus.


Ingredients

Scale
  • 4 varkensschnitzels
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml bouillon (groente of kip)
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie ter garnering

Instructions

  1. Dep de schnitzels droog en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Haal de schnitzels uit de pan en zet apart.
  3. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui fijn.
  4. Bak de champignons en ui in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  5. Strooi de bloem over de champignons en ui en roer goed door.
  6. Giet langzaam de bouillon erbij en roer tot een gladde saus.
  7. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de saus indikken.
  8. Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog even sudderen in de saus.
  9. Garneer met verse peterselie.

Notes

  • Gebruik eventueel kalfs- of kipschnitzels in plaats van varkensschnitzels.
  • Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra smaak.
  • Serveer met gekookte aardappelen, rijst of pasta en een groene salade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 40g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: champignons, roomsaus, schnitzel, varkensvlees, hoofdgerecht