Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mint Chocolate Medallions for Christmas

Mint Chocolate Medallions: Heerlijk kerstgenot!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: Ongeveer 20 medaillons 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zelfgemaakte muntchocolade medaillons, perfect voor de feestdagen.


Ingredients

Scale
  • 200g pure chocolade, fijngehakt
  • 1 eetlepel pepermuntolie
  • Groene voedingskleurstof (optioneel)
  • Witte chocolade krullen of hagelslag voor decoratie

Instructions

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  2. Roer de pepermuntolie erdoor. Voeg indien gewenst een paar druppels groene kleurstof toe voor kleur.
  3. Giet de chocolade in kleine ronde medaillonvormen of gebruik een spuitzak om kleine cirkels op bakpapier te maken.
  4. Garneer onmiddellijk met witte chocolade krullen of hagelslag.
  5. Laat de medaillons volledig opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast.
  6. Bewaar in een luchtdichte verpakking.

Notes

  • Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor het beste resultaat.
  • Pas de hoeveelheid pepermuntolie aan naar smaak.
  • Experimenteer met verschillende decoraties zoals zilveren of gouden eetbare glitters.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Snoepgoed
  • Method: Chocolade smelten en vormen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 medaillon
  • Calories: Ongeveer 50 kcal
  • Sugar: Ongeveer 5g
  • Sodium: Ongeveer 0mg
  • Fat: Ongeveer 3g
  • Saturated Fat: Ongeveer 2g
  • Unsaturated Fat: Ongeveer 1g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: Ongeveer 5g
  • Fiber: Ongeveer 1g
  • Protein: Ongeveer 1g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: munt chocolade, kerst snoep, zelfgemaakte chocolade, pepermunt, feestdagen traktatie