Description
Zelfgemaakte muntchocolade medaillons, perfect voor de feestdagen.
Ingredients
Scale
- 200g pure chocolade, fijngehakt
- 1 eetlepel pepermuntolie
- Groene voedingskleurstof (optioneel)
- Witte chocolade krullen of hagelslag voor decoratie
Instructions
- Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Roer de pepermuntolie erdoor. Voeg indien gewenst een paar druppels groene kleurstof toe voor kleur.
- Giet de chocolade in kleine ronde medaillonvormen of gebruik een spuitzak om kleine cirkels op bakpapier te maken.
- Garneer onmiddellijk met witte chocolade krullen of hagelslag.
- Laat de medaillons volledig opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast.
- Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor het beste resultaat.
- Pas de hoeveelheid pepermuntolie aan naar smaak.
- Experimenteer met verschillende decoraties zoals zilveren of gouden eetbare glitters.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Snoepgoed
- Method: Chocolade smelten en vormen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 medaillon
- Calories: Ongeveer 50 kcal
- Sugar: Ongeveer 5g
- Sodium: Ongeveer 0mg
- Fat: Ongeveer 3g
- Saturated Fat: Ongeveer 2g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 1g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 5g
- Fiber: Ongeveer 1g
- Protein: Ongeveer 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: munt chocolade, kerst snoep, zelfgemaakte chocolade, pepermunt, feestdagen traktatie