Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Muffin Tin Baked Eggs

Muffin Tin Baked Eggs: 6 briljante tips voor succes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Gemakkelijk te maken en perfect voor een snelle maaltijd of meal prep. Deze eieren uit de muffinvorm zijn veelzijdig en kunnen worden aangepast met uw favoriete ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 6 grote eieren
  • 60 ml melk of room
  • 60 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella, of uw keuze)
  • 60 g gekookte ham, in blokjes gesneden (optioneel)
  • 60 g gesneden spinazie (optioneel)
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Kookspray of boter voor de muffinvorm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm met 6 holtes licht in met kookspray of boter.
  2. Breek de eieren in een grote kom. Voeg melk of room, zout en peper toe. Klop alles goed door elkaar.
  3. Roer de geraspte kaas, ham en spinazie (indien gebruikt) door het eimengsel.
  4. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de 6 holtes van de muffinvorm.
  5. Bak 15-20 minuten, of totdat de eieren gestold zijn en de randen lichtbruin zijn.
  6. Haal de muffinvorm uit de oven en laat de eieren een paar minuten afkoelen voordat u ze eruit haalt.

Notes

  • Deze gebakken eieren zijn heerlijk warm of koud.
  • Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen.
  • U kunt andere groenten toevoegen zoals paprika, uien, champignons of cherrytomaten.
  • Voor een pittige kick voegt u een snufje chilivlokken toe.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Ontbijt
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 ei
  • Calories: 120
  • Sugar: 1g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 2g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 9g
  • Cholesterol: 180mg

Keywords: eieren, muffin, ontbijt, snel, gemakkelijk, gebakken, meal prep