Description
Gemakkelijk te maken en perfect voor een snelle maaltijd of meal prep. Deze eieren uit de muffinvorm zijn veelzijdig en kunnen worden aangepast met uw favoriete ingrediënten.
Ingredients
Scale
- 6 grote eieren
- 60 ml melk of room
- 60 g geraspte kaas (cheddar, mozzarella, of uw keuze)
- 60 g gekookte ham, in blokjes gesneden (optioneel)
- 60 g gesneden spinazie (optioneel)
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Kookspray of boter voor de muffinvorm
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm met 6 holtes licht in met kookspray of boter.
- Breek de eieren in een grote kom. Voeg melk of room, zout en peper toe. Klop alles goed door elkaar.
- Roer de geraspte kaas, ham en spinazie (indien gebruikt) door het eimengsel.
- Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de 6 holtes van de muffinvorm.
- Bak 15-20 minuten, of totdat de eieren gestold zijn en de randen lichtbruin zijn.
- Haal de muffinvorm uit de oven en laat de eieren een paar minuten afkoelen voordat u ze eruit haalt.
Notes
- Deze gebakken eieren zijn heerlijk warm of koud.
- Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen.
- U kunt andere groenten toevoegen zoals paprika, uien, champignons of cherrytomaten.
- Voor een pittige kick voegt u een snufje chilivlokken toe.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 ei
- Calories: 120
- Sugar: 1g
- Sodium: 200mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 2g
- Fiber: 0g
- Protein: 9g
- Cholesterol: 180mg
Keywords: eieren, muffin, ontbijt, snel, gemakkelijk, gebakken, meal prep