Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mongolian Ground Meat

Mongolian Ground Meat: 30 min puur geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een snel en smakelijk gerecht met gehakt in Mongoolse stijl.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl rode pepervlokken (optioneel)
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 1 el sesamzaadjes

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Meng in een kom de sojasaus, bruine suiker, gember, sesamolie en rode pepervlokken (indien gebruikt).
  5. Giet de saus over het gehaktmengsel en roer goed door.
  6. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten, of tot de saus is ingedikt.
  7. Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.
  8. Serveer warm met rijst of noedels.

Notes

  • Je kunt ook ander soort gehakt gebruiken, zoals kip of kalkoen.
  • Pas de hoeveelheid rode pepervlokken aan naar smaak.
  • Serveer met gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 recept
  • Calories: 350
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Mongools gehakt, gehaktgerecht, Aziatisch eten, snel recept