Description
Een snel en smakelijk gerecht met gehakt in Mongoolse stijl.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kop sojasaus
- 1/4 kop bruine suiker
- 1 el gember, geraspt
- 1 tl sesamolie
- 1/4 tl rode pepervlokken (optioneel)
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 1 el sesamzaadjes
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Meng in een kom de sojasaus, bruine suiker, gember, sesamolie en rode pepervlokken (indien gebruikt).
- Giet de saus over het gehaktmengsel en roer goed door.
- Laat sudderen gedurende 5-10 minuten, of tot de saus is ingedikt.
- Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.
- Serveer warm met rijst of noedels.
Notes
- Je kunt ook ander soort gehakt gebruiken, zoals kip of kalkoen.
- Pas de hoeveelheid rode pepervlokken aan naar smaak.
- Serveer met gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1/4 recept
- Calories: 350
- Sugar: 15g
- Sodium: 800mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Mongools gehakt, gehaktgerecht, Aziatisch eten, snel recept