Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mongolian Ground Beef

Mongolian Ground Beef: 3 tips voor succes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een snel en smakelijk gerecht met rundergehakt in een zoete en pittige saus, geïnspireerd op de Mongoolse keuken.


Ingredients

Scale
  • 500g rundergehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1/2 kop sojasaus
  • 1/4 kop bruine suiker
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel maïzena opgelost in 2 eetlepels water
  • Groene uien, gesneden, voor garnering
  • Sesamzaad, voor garnering

Instructions

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
  4. Meng in een kom sojasaus, bruine suiker, hoisinsaus en rijstazijn.
  5. Giet de saus over het gehakt en breng aan de kook.
  6. Roer het maïzena-mengsel erdoor en laat de saus indikken.
  7. Serveer warm over rijst en garneer met groene uien en sesamzaad.

Notes

  • Pas de hoeveelheid bruine suiker aan naar smaak.
  • Voeg eventueel groenten zoals broccoliroosjes of paprika toe.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Mongools gehakt, rundergehakt, Aziatisch, roerbakken