Description
Een snel en smakelijk gerecht met rundergehakt in een zoete en pittige saus, geïnspireerd op de Mongoolse keuken.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gember, geraspt
- 1/2 kop sojasaus
- 1/4 kop bruine suiker
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel maïzena opgelost in 2 eetlepels water
- Groene uien, gesneden, voor garnering
- Sesamzaad, voor garnering
Instructions
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Meng in een kom sojasaus, bruine suiker, hoisinsaus en rijstazijn.
- Giet de saus over het gehakt en breng aan de kook.
- Roer het maïzena-mengsel erdoor en laat de saus indikken.
- Serveer warm over rijst en garneer met groene uien en sesamzaad.
Notes
- Pas de hoeveelheid bruine suiker aan naar smaak.
- Voeg eventueel groenten zoals broccoliroosjes of paprika toe.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 20g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 1g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Mongools gehakt, rundergehakt, Aziatisch, roerbakken