Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Moist Banana Bread

Moist Banana Bread: 1 simpel recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 70 minuten
  • Yield: 1 brood 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor vochtig bananenbrood, perfect voor ontbijt of een tussendoortje.


Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 115g ongezouten boter, gesmolten
  • 150g kristalsuiker
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • een snufje zout
  • 225g bloem voor alle doeleinden

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in en bestuif met bloem.
  2. Meng in een grote kom de geprakte bananen met de gesmolten boter.
  3. Roer de suiker, het losgeklopte ei en het vanille extract erdoor.
  4. Voeg de bakpoeder, zuiveringszout en zout toe en meng goed.
  5. Voeg geleidelijk de bloem toe en meng tot een glad beslag. Niet te veel mixen.
  6. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
  7. Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  8. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.

Notes

  • Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak en vochtigheid.
  • Voeg eventueel gehakte noten of chocoladechips toe aan het beslag.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 60 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 250
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: bananenbrood, vochtig bananenbrood, snel brood, gebakken goederen