Description
Een eenvoudig recept voor vochtig bananenbrood, perfect voor ontbijt of een tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 115g ongezouten boter, gesmolten
- 150g kristalsuiker
- 1 groot ei, losgeklopt
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- een snufje zout
- 225g bloem voor alle doeleinden
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de geprakte bananen met de gesmolten boter.
- Roer de suiker, het losgeklopte ei en het vanille extract erdoor.
- Voeg de bakpoeder, zuiveringszout en zout toe en meng goed.
- Voeg geleidelijk de bloem toe en meng tot een glad beslag. Niet te veel mixen.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak en vochtigheid.
- Voeg eventueel gehakte noten of chocoladechips toe aan het beslag.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: bananenbrood, vochtig bananenbrood, snel brood, gebakken goederen