Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van gebakken Mississippi Mud Potatoes met gesmolten kaas en peterselie in een gietijzeren pan.

Mississippi Mud Aardappelen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een hartig aardappelgerecht met een rijke, romige saus.


Ingredients

Scale
  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml runderbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 50 g geraspte cheddar kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot ze net gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten. Giet af.
  3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij zacht is, voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
  5. Roer de slagroom erdoor en breng opnieuw aan de kook. Haal van het vuur.
  6. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe de gekookte aardappelen in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover.
  8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
  9. Garneer met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Voor een extra rijke smaak kunt u een scheutje Worcestershire saus toevoegen aan de saus.
  • U kunt ook andere kazen gebruiken, zoals Parmezaan of Gruyère.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 30 min
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: Mississippi Mud Aardappelen, aardappelgerecht, romige aardappelen, gebakken aardappelen, kaas aardappelen