Description
Een hartig aardappelgerecht met een rijke, romige saus.
Ingredients
Scale
- 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml runderbouillon
- 125 ml slagroom
- 50 g geraspte cheddar kaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot ze net gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten. Giet af.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij zacht is, voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
- Roer de slagroom erdoor en breng opnieuw aan de kook. Haal van het vuur.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de gekookte aardappelen in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
- Garneer met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Voor een extra rijke smaak kunt u een scheutje Worcestershire saus toevoegen aan de saus.
- U kunt ook andere kazen gebruiken, zoals Parmezaan of Gruyère.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 4g
- Sodium: 400mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 3g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: Mississippi Mud Aardappelen, aardappelgerecht, romige aardappelen, gebakken aardappelen, kaas aardappelen