Description
Kleine, krokante aardappelkroketjes, perfect als bijgerecht of snack.
Ingredients
Scale
- 500g aardappelen, geschild en in stukken
- 50g boter
- 50ml melk
- 1 ei, losgeklopt
- 50g bloem
- 100g paneermeel
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te frituren
Instructions
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp fijn.
- Voeg boter en melk toe aan de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Vorm kleine rolletjes of bolletjes van het aardappelmengsel.
- Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.
- Verhit olie in een frituurpan tot 175°C.
- Frituur de kroketjes goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notes
- Zorg dat de aardappelpuree goed is afgekoeld voordat je de kroketjes vormt.
- Dubbel paneren voor extra krokantheid.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Bijgerecht, Snack
- Method: Frituren
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 3-4 kroketjes
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 1g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Mini aardappelkroketjes, kroketjes, aardappelsnack, bijgerecht, frituur