Description
Kleine, warme chocoladecakes met een vloeibare aardbeienkern.
Ingredients
Scale
- 100g pure chocolade, gehakt
- 100g ongezouten boter
- 2 grote eieren
- 2 eidooiers
- 50g suiker
- 30g bloem
- 1/4 theelepel zout
- 100g verse aardbeien, gepureerd
- Poedersuiker, voor garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 kleine ramekins in en bestuif ze met bloem.
- Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
- Klop in een aparte kom de eieren, eidooiers en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel.
- Zeef de bloem en het zout erbij en spatel voorzichtig tot het net gecombineerd is.
- Verdeel de helft van het beslag over de voorbereide ramekins.
- Schep in het midden van elke ramekin een lepel aardbeienpuree.
- Verdeel de rest van het beslag over de aardbeienpuree.
- Bak 12-15 minuten, tot de randen stevig zijn en het midden nog zacht is.
- Laat 1 minuut afkoelen in de vorm, stort dan op een bord.
- Bestuif met poedersuiker en serveer direct.
Notes
- Gebruik goede kwaliteit pure chocolade voor de beste smaak.
- Zorg dat de aardbeienpuree niet te waterig is.
- Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra traktatie.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 15 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 cake
- Calories: 350
- Sugar: 30g
- Sodium: 50mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: mini aardbei lava cake, chocolade cake, dessert, snelle dessert, vloeibare chocolade