Description
Een klassieke romige Million Dollar Pie met een knapperige bodem.
Ingredients
Scale
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram boter, gesmolten
- 200 gram roomkaas, zacht
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml slagroom
- 100 gram gemengde noten, grof gehakt
- 50 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 50 gram ananas, uitgelekt en fijngehakt
- 50 gram kokosrasp
Instructions
- Verkruimel de digestive koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig in de bodem van een springvorm.
- Klop in een kom de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad geheel.
- Klop in een aparte kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Voeg de gehakte noten, abrikozen, ananas en kokosrasp toe aan het roommengsel en meng goed door.
- Schep het mengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
- Dek de taart af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Notes
- Garneer de taart eventueel met extra slagroom en noten.
- De taart kan ook goed van tevoren worden gemaakt.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 35 g
- Sodium: 150 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 18 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 5 g
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: Million Dollar Pie, romige taart, dessert, no-bake taart, koekjesbodem