Description
Zachte en luchtige melkbroodjes, perfect voor ontbijt of als tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 500g bloem
- 7g gist
- 50g suiker
- 1 theelepel zout
- 250ml melk
- 50g boter
Instructions
- Meng bloem, gist, suiker en zout in een kom.
- Voeg melk en gesmolten boter toe. Kneed tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze tot bolletjes.
- Leg de bolletjes op een bakplaat en laat ze nog 30 minuten rijzen.
- Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Notes
- Gebruik lauwwarme melk voor het beste resultaat.
- Voeg eventueel rozijnen of kaneel toe aan het deeg.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Brood
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 broodje
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 150mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: melkbroodjes, brood, bakken, ontbijt, tussendoortje