Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexican-Inspired Dishes: Casserole, Spaghetti, Street Corn, and Stuffed Shells

Mexicaans: 1x Geniale Ovenschotel Je Houdt


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een collectie van Mexicaans-geïnspireerde gerechten, waaronder ovenschotel, spaghetti, street corn en gevulde schelpen.


Ingredients

Scale
  • 1 pond gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 1 blik (200g) maïs, uitgelekt
  • 1 blik (200g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
  • 250g spaghetti
  • 150g ricotta
  • 100g geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

  1. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de tomatenblokjes, maïs, zwarte bonen en Mexicaanse kruidenmix toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  5. Meng de ricotta door de gekookte spaghetti.
  6. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  7. Verdeel de spaghetti met ricotta over het gehaktmengsel.
  8. Bestrooi met geraspte kaas.
  9. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Notes

  • Serveer met een schep zure room of guacamole.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of jalapeños.
  • Dit gerecht kan ook vegetarisch gemaakt worden met vegetarisch gehakt of extra bonen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Ovenbereiding
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0.5 g
  • Carbohydrates: 60 g
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 25 g
  • Cholesterol: 70 mg

Keywords: Mexicaans, ovenschotel, spaghetti, street corn, gevulde schelpen, gehakt, maïs, bonen