Description
Een collectie van Mexicaans-geïnspireerde gerechten, waaronder ovenschotel, spaghetti, street corn en gevulde schelpen.
Ingredients
Scale
- 1 pond gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (200g) maïs, uitgelekt
- 1 blik (200g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
- 250g spaghetti
- 150g ricotta
- 100g geraspte kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructions
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de tomatenblokjes, maïs, zwarte bonen en Mexicaanse kruidenmix toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Meng de ricotta door de gekookte spaghetti.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de spaghetti met ricotta over het gehaktmengsel.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notes
- Serveer met een schep zure room of guacamole.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of jalapeños.
- Dit gerecht kan ook vegetarisch gemaakt worden met vegetarisch gehakt of extra bonen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Ovenbereiding
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 60 g
- Fiber: 10 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: Mexicaans, ovenschotel, spaghetti, street corn, gevulde schelpen, gehakt, maïs, bonen