Description
Deze saus is een heerlijke aanvulling op elk gerecht. Het is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak, perfect voor pasta, vlees of groenten.
Ingredients
Scale
- 1 blik (400g) geplette tomaten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Een snufje suiker (optioneel, om de zuurgraad te verminderen)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
- Voeg de geplette tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed.
- Breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat sudderen met het deksel erop voor minimaal 20 minuten, of langer voor een diepere smaak.
- Proef en pas de kruiden aan indien nodig. Voeg een snufje suiker toe als de saus te zuur is.
- Serveer warm met je favoriete gerechten.
Notes
- Voor een gladdere saus, pureer de saus met een staafmixer of in een blender.
- Restjes kunnen tot 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Deze saus kan ook worden ingevroren voor later gebruik.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Saus
- Method: Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1/4 van de batch
- Calories: 120
- Sugar: 8g
- Sodium: 350mg
- Fat: 7g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 13g
- Fiber: 3g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: Tomatensaus, Pastasaus, Zelfgemaakte saus, Eenvoudige saus, Italiaanse saus