Description
Een frisse en smaakvolle kikkererwtensalade met een pittige citroendressing.
Ingredients
Scale
- 400g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 komkommer, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 100g zwarte olijven, gehalveerd
- 50g verse peterselie, gehakt
- Sap van 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een grote kom de kikkererwten, rode ui, komkommer, tomaten en zwarte olijven.
- Voeg de gehakte peterselie toe.
- Klop in een kleine kom het citroensap, de olijfolie, oregano, zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Laat de salade minstens 15 minuten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Notes
- Serveer koud.
- Kan als lunch of bijgerecht gegeten worden.
- Voeg eventueel verkruimelde feta toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Ongekookt
- Cuisine: Mediterraans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 8g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: kikkererwtensalade, citroendressing, mediterraans, vegetarisch, salade