Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Maïscasserole

Ultieme Maïscasserole: 30 minuten puur genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle maïscasserole, perfect als bijgerecht voor elke maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450g bevroren maïs, ontdooid
  • 230g roomkaas, zacht
  • 120ml melk
  • 60g boter, gesmolten
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 120g geraspte cheddar kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 2 liter in.
  2. Combineer in een grote kom de ontdooide maïs, roomkaas, melk, gesmolten boter, suiker, zout en peper. Roer goed tot alles gemengd is.
  3. Giet het maïsmengsel in de voorbereide ovenschaal.
  4. Bak 30 minuten, of tot de casserole borrelt en licht goudbruin is.
  5. Haal uit de oven en bestrooi met geraspte cheddar kaas.
  6. Zet nog 5-10 minuten terug in de oven, of tot de kaas gesmolten en borrelend is.
  7. Serveer warm.

Notes

  • Gebruik verse maïs voor een nog betere smaak.
  • Voeg gehakte jalapeño toe voor wat pit.
  • Deze casserole is de volgende dag ook lekker.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 450mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: Maïscasserole, maïs, bijgerecht, romig, ovenschotel