Description
Een romige en smaakvolle maïscasserole, perfect als bijgerecht voor elke maaltijd.
Ingredients
Scale
- 450g bevroren maïs, ontdooid
- 230g roomkaas, zacht
- 120ml melk
- 60g boter, gesmolten
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 120g geraspte cheddar kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 2 liter in.
- Combineer in een grote kom de ontdooide maïs, roomkaas, melk, gesmolten boter, suiker, zout en peper. Roer goed tot alles gemengd is.
- Giet het maïsmengsel in de voorbereide ovenschaal.
- Bak 30 minuten, of tot de casserole borrelt en licht goudbruin is.
- Haal uit de oven en bestrooi met geraspte cheddar kaas.
- Zet nog 5-10 minuten terug in de oven, of tot de kaas gesmolten en borrelend is.
- Serveer warm.
Notes
- Gebruik verse maïs voor een nog betere smaak.
- Voeg gehakte jalapeño toe voor wat pit.
- Deze casserole is de volgende dag ook lekker.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 450mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 3g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Maïscasserole, maïs, bijgerecht, romig, ovenschotel