Description
Een klassieke en romige pastasalade, perfect voor picknicks en barbecues.
Ingredients
Scale
- 400 g elleboogmacaroni
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 120 ml mayonaise
- 60 ml karnemelk
- 2 el witte azijn
- 1 el Dijon mosterd
- 1 tl suiker
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Doe de afgekoelde macaroni in een grote kom. Voeg de fijngehakte bleekselderij, rode ui en rode paprika toe.
- Klop in een aparte kleine kom de mayonaise, karnemelk, witte azijn, Dijon mosterd en suiker door elkaar.
- Giet de dressing over de macaroni en groenten. Meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Dek de kom af en zet minimaal 1 uur in de koelkast, of langer voor een betere smaakontwikkeling.
- Garneer voor het serveren met verse gehakte peterselie.
Notes
- Voor een zoetere salade, voeg meer suiker toe of gebruik zoete augurk relish.
- Voeg gekookte eieren of kip toe voor extra eiwitten.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Salade
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 kop
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: macaroni salade, pastasalade, koude salade, bijgerecht, zomer salade