Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lobster Butter Pasta

Lobster Butter Pasta: Simpelweg Hemelse 15 Minuten Glorie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Romeinse klassieker met een romige saus en sappige kreeft. Een heerlijk en eenvoudig recept.


Ingredients

Scale
  • 400g pasta (bij voorkeur linguine of spaghetti)
  • 2 kreeften (ongeveer 500g per stuk), gekookt en vlees eruit gehaald, in stukken gesneden
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar ongeveer 1/2 kopje kookvocht.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook en rode pepervlokken (indien gebruikt) toe en bak gedurende 1 minuut tot het geurig is.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
  5. Voeg het kreeftvlees toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten, net tot het warm is.
  6. Voeg de gekookte pasta, gehakte peterselie en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe aan de pan.
  7. Meng alles goed door elkaar tot de pasta bedekt is met de saus. Voeg indien nodig meer kookvocht toe voor een gladdere consistentie.
  8. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
  9. Serveer direct.

Notes

  • Zorg ervoor dat de kreeft niet te lang wordt gekookt, anders wordt deze taai.
  • Gebruik verse peterselie voor de beste smaak.
  • Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe voor het serveren.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 200mg

Keywords: kreeft, pasta, boter, knoflook, witte wijn, peterselie, snelle maaltijd, Italiaanse keuken