Description
Romeinse klassieker met een romige saus en sappige kreeft. Een heerlijk en eenvoudig recept.
Ingredients
Scale
- 400g pasta (bij voorkeur linguine of spaghetti)
- 2 kreeften (ongeveer 500g per stuk), gekookt en vlees eruit gehaald, in stukken gesneden
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
- 1/2 kopje droge witte wijn
- 1/4 kopje gehakte verse peterselie
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar ongeveer 1/2 kopje kookvocht.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en rode pepervlokken (indien gebruikt) toe en bak gedurende 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
- Voeg het kreeftvlees toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten, net tot het warm is.
- Voeg de gekookte pasta, gehakte peterselie en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe aan de pan.
- Meng alles goed door elkaar tot de pasta bedekt is met de saus. Voeg indien nodig meer kookvocht toe voor een gladdere consistentie.
- Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
- Serveer direct.
Notes
- Zorg ervoor dat de kreeft niet te lang wordt gekookt, anders wordt deze taai.
- Gebruik verse peterselie voor de beste smaak.
- Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe voor het serveren.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 200mg
Keywords: kreeft, pasta, boter, knoflook, witte wijn, peterselie, snelle maaltijd, Italiaanse keuken