Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Loaded Broccoli Cheese Potato Soup

Loaded Broccoli Cheese Potato Soup 4x beter


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Romige broccoli-kaas aardappelsoep met extra’s.


Ingredients

Scale
  • 450 g broccoli, in roosjes
  • 450 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje zware room
  • 1 kopje geraspte cheddar kaas
  • 4 plakjes spek, gebakken en verkruimeld
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de broccoli en aardappelen in kippenbouillon tot ze zacht zijn.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de soep.
  4. Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer of blender.
  5. Voeg melk, room en kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer gegarneerd met verkruimeld spek.

Notes

  • Gebruik groentebouillon voor een vegetarische optie.
  • Pas de dikte van de soep aan door meer of minder bouillon toe te voegen.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 12g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: broccoli, kaas, aardappel, soep, romig, geladen