Description
Romige broccoli-kaas aardappelsoep met extra’s.
Ingredients
Scale
- 450 g broccoli, in roosjes
- 450 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1/2 kopje melk
- 1/2 kopje zware room
- 1 kopje geraspte cheddar kaas
- 4 plakjes spek, gebakken en verkruimeld
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Kook de broccoli en aardappelen in kippenbouillon tot ze zacht zijn.
- Fruit de ui en knoflook in een pan.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de soep.
- Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer of blender.
- Voeg melk, room en kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer gegarneerd met verkruimeld spek.
Notes
- Gebruik groentebouillon voor een vegetarische optie.
- Pas de dikte van de soep aan door meer of minder bouillon toe te voegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Soep
- Method: Sudderen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 4g
- Protein: 12g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: broccoli, kaas, aardappel, soep, romig, geladen