Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lichte en Luchtige Cheesecake

Lichte en Luchtige Cheesecake: 1 Goddelijk Geheim


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 5 uur 25 minuten
  • Yield: 10-12 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een lichte en luchtige cheesecake, perfect voor een dessert zonder zwaar te zijn.


Ingredients

Scale
  • 200 g digestiekoekjes
  • 100 g ongezouten boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van een springvorm (ongeveer 20 cm) met bakpapier.
  2. Maal de digestiekoekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast.
  3. Klop in een grote kom de roomkaas en suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe, klop na elk ei goed door. Roer het vanille-extract en het citroensap erdoor.
  4. Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  5. Giet het beslag over de koekjesbodem in de springvorm.
  6. Bak de cheesecake 45-55 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog licht wiebelt.
  7. Schakel de oven uit en laat de cheesecake nog 1 uur in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  8. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster. Zet de cheesecake daarna minimaal 4 uur, of liever een nacht, in de koelkast voor het serveren.

Notes

  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur voor een gladder beslag.
  • Open de ovendeur niet tijdens het bakken om inzakken te voorkomen.
  • Garneer met vers fruit of een lichte coulis voor extra smaak.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 55 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 350
  • Sugar: 25g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: cheesecake, licht, luchtig, dessert, roomkaas, bakken