Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lemon Meringue Cheesecake

Super Lemon Meringue Cheesecake


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 6 uur 20 minuten (inclusief afkoelen)
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke cheesecake met een citroensmaak en een meringue topping.


Ingredients

Scale
  • 200g verkruimelde digestieve koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 500g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150g suiker
  • 3 eieren
  • Sap van 2 citroenen
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de meringue: 3 eiwitten
  • 150g suiker
  • 1 theelepel citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een springvorm.
  3. Klop in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
  5. Roer het citroensap, de citroenrasp en het vanille-extract erdoor.
  6. Giet het beslag op de koekjesbodem.
  7. Bak de cheesecake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelt.
  8. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
  9. Klop voor de meringue de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot glanzende pieken ontstaan. Voeg het citroensap toe.
  10. Verdeel de meringue over de afgekoelde cheesecake.
  11. Brand de meringue met een brander of zet de cheesecake nog kort onder een hete grill tot de meringue goudbruin is.
  12. Laat de cheesecake verder afkoelen in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de cheesecake op kamertemperatuur zijn.
  • Gebruik verse citroenen voor de beste smaak.
  • Pas op dat de meringue niet verbrandt onder de grill.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: ongeveer 400 kcal
  • Sugar: ongeveer 30g
  • Sodium: ongeveer 150mg
  • Fat: ongeveer 25g
  • Saturated Fat: ongeveer 15g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 10g
  • Trans Fat: minder dan 0.5g
  • Carbohydrates: ongeveer 35g
  • Fiber: ongeveer 1g
  • Protein: ongeveer 7g
  • Cholesterol: ongeveer 100mg

Keywords: cheesecake, citroen, meringue, dessert, bakken, koekjesbodem