Description
Een heerlijke cheesecake met een citroensmaak en een meringue topping.
Ingredients
Scale
- 200g verkruimelde digestieve koekjes
- 100g gesmolten boter
- 500g roomkaas, op kamertemperatuur
- 150g suiker
- 3 eieren
- Sap van 2 citroenen
- Rasp van 1 citroen
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor de meringue: 3 eiwitten
- 150g suiker
- 1 theelepel citroensap
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een springvorm.
- Klop in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
- Roer het citroensap, de citroenrasp en het vanille-extract erdoor.
- Giet het beslag op de koekjesbodem.
- Bak de cheesecake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelt.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
- Klop voor de meringue de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot glanzende pieken ontstaan. Voeg het citroensap toe.
- Verdeel de meringue over de afgekoelde cheesecake.
- Brand de meringue met een brander of zet de cheesecake nog kort onder een hete grill tot de meringue goudbruin is.
- Laat de cheesecake verder afkoelen in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Notes
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de cheesecake op kamertemperatuur zijn.
- Gebruik verse citroenen voor de beste smaak.
- Pas op dat de meringue niet verbrandt onder de grill.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: ongeveer 400 kcal
- Sugar: ongeveer 30g
- Sodium: ongeveer 150mg
- Fat: ongeveer 25g
- Saturated Fat: ongeveer 15g
- Unsaturated Fat: ongeveer 10g
- Trans Fat: minder dan 0.5g
- Carbohydrates: ongeveer 35g
- Fiber: ongeveer 1g
- Protein: ongeveer 7g
- Cholesterol: ongeveer 100mg
Keywords: cheesecake, citroen, meringue, dessert, bakken, koekjesbodem