Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lemon Greek Chicken and Potatoes

Lemon Greek Chicken and Potatoes: 1 Pan Winnaar


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 65 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: None

Description

Een klassiek Grieks kipgerecht met citroen en aardappelen, gebakken tot perfectie.


Ingredients

Scale
  • 1.5 kg kippenpoten of dijen
  • 750 g aardappelen, in partjes
  • 1 citroen, gehalveerd en in schijfjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een grote kom de aardappelpartjes, citroenschijfjes, knoflook, olijfolie, oregano, zout en peper.
  3. Voeg de kippenpoten of dijen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar, zodat de kip en aardappelen bedekt zijn met de marinade.
  4. Verdeel het mengsel over een grote ovenschaal.
  5. Bak 45-60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip gaar is en de aardappelen goudbruin en knapperig zijn.
  6. Serveer direct.

Notes

  • Voor extra smaak kun je rozemarijn of tijm toevoegen.
  • Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is voor consumptie.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Grieks

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 40g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 25g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: Griekse kip, citroenkip, gebakken kip, aardappelen, mediterraans, ovenschotel