Description
Een klassiek Grieks kipgerecht met citroen en aardappelen, gebakken tot perfectie.
Ingredients
Scale
- 1.5 kg kippenpoten of dijen
- 750 g aardappelen, in partjes
- 1 citroen, gehalveerd en in schijfjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- 2 el gedroogde oregano
- 1 tl zout
- 0.5 tl zwarte peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom de aardappelpartjes, citroenschijfjes, knoflook, olijfolie, oregano, zout en peper.
- Voeg de kippenpoten of dijen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar, zodat de kip en aardappelen bedekt zijn met de marinade.
- Verdeel het mengsel over een grote ovenschaal.
- Bak 45-60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip gaar is en de aardappelen goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer direct.
Notes
- Voor extra smaak kun je rozemarijn of tijm toevoegen.
- Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is voor consumptie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Grieks
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 3g
- Sodium: 600mg
- Fat: 40g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 25g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 5g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: Griekse kip, citroenkip, gebakken kip, aardappelen, mediterraans, ovenschotel