Description
Een frisse en zoete citroen dessert met laagjes koekjes en romige vulling.
Ingredients
Scale
- 200g lange vingers
- 1 blikje gecondenseerde melk (397g)
- 1 blikje volle melk (370ml)
- 4 eidooiers
- 1/2 kopje citroensap (ongeveer 2 citroenen)
- Geraspte schil van 1 citroen
- Geklopte slagroom voor garnering (optioneel)
Instructions
- Meng in een steelpan de gecondenseerde melk, volle melk en eidooiers.
- Verwarm dit mengsel op middelhoog vuur, al roerend, tot het licht indikt. Niet laten koken.
- Haal de pan van het vuur en roer het citroensap en de citroenschil erdoor. Laat afkoelen.
- Bekleed de bodem van een ovenschaal met een laag lange vingers.
- Verdeel een laag van het citroenmengsel over de lange vingers.
- Herhaal de lagen tot het mengsel en de koekjes op zijn, eindigend met het citroenmengsel.
- Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer eventueel met geklopte slagroom voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat het melkmengsel niet kookt om schiften te voorkomen.
- Laat het dessert lang genoeg afkoelen en opstijven voor het beste resultaat.
- Gebruik verse citroenen voor de beste smaak.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen-bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 40g
- Sodium: 80mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 75mg
Keywords: citroen, dessert, Carlota, zoet, romig, koekjes, gecondenseerde melk, makkelijk