Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lemon Blueberry Scones

Heerlijke Lemon Blueberry Scones 8x


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 8 scones 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zachte en smaakvolle scones met citroen en blauwe bessen.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 50g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 80ml melk
  • rasp van 1 citroen
  • 100g verse blauwe bessen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Klop het ei los met de melk. Voeg dit toe aan het droge mengsel, samen met de citroenrasp. Meng tot een zacht deeg.
  5. Voeg voorzichtig de blauwe bessen toe en meng kort.
  6. Stort het deeg op een licht bebloemd werkblad. Druk het plat tot ongeveer 2 cm dikte.
  7. Snijd er 8 scones uit met een ronde vorm of mes.
  8. Leg de scones op de bakplaat.
  9. Bak 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notes

  • Serveer warm met clotted cream en jam.
  • Je kunt ook diepvries blauwe bessen gebruiken, voeg deze bevroren toe aan het deeg.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Brits

Nutrition

  • Serving Size: 1 scone
  • Calories: 200 kcal
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: citroen, blauwe bessen, scones, gebak, ontbijt, brunch