Description
Zachte en smaakvolle scones met citroen en blauwe bessen.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 100g koude boter, in blokjes
- 50g suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 80ml melk
- rasp van 1 citroen
- 100g verse blauwe bessen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
- Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
- Klop het ei los met de melk. Voeg dit toe aan het droge mengsel, samen met de citroenrasp. Meng tot een zacht deeg.
- Voeg voorzichtig de blauwe bessen toe en meng kort.
- Stort het deeg op een licht bebloemd werkblad. Druk het plat tot ongeveer 2 cm dikte.
- Snijd er 8 scones uit met een ronde vorm of mes.
- Leg de scones op de bakplaat.
- Bak 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notes
- Serveer warm met clotted cream en jam.
- Je kunt ook diepvries blauwe bessen gebruiken, voeg deze bevroren toe aan het deeg.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Brits
Nutrition
- Serving Size: 1 scone
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 10g
- Sodium: 150mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: citroen, blauwe bessen, scones, gebak, ontbijt, brunch