Description
Een recept voor heerlijke cowboykoekjes, een favoriet van Laura Bush.
Ingredients
Scale
- 2 1/4 kopjes bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel bak soda
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje boter, verzacht
- 1 kopje witte suiker
- 1 kopje bruine suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopjes havermout
- 1 kopje chocolade chips
- 1 kopje pecannoten, gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, bak soda, kaneel en zout.
- Klop in een grote kom de boter, witte suiker en bruine suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot het net gecombineerd is.
- Roer de havermout, chocolade chips en pecannoten erdoor.
- Schep met een ijsschep hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten, ongeveer 5 cm van elkaar.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Je kunt de pecannoten weglaten als je dat wilt.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 12 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 180
- Sugar: 15g
- Sodium: 80mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: koekjes, cowboykoekjes, Laura Bush, chocolade chips, pecannoten, havermout, dessert, bakken