Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Fried Chicken

Krokante Kip: 3 geheimen voor perfectie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Krokant Gefrituurde Kip


Ingredients

Scale
  • 1 kg kip, in stukken
  • 250 ml karnemelk
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels hete saus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Olie om te frituren

Instructions

  1. Meng karnemelk, melk en hete saus in een kom. Voeg de kippenstukken toe en zorg dat ze volledig onderstaan. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast, liefst een hele nacht.
  2. Meng bloem, maizena, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zwarte peper en zout in een grote kom.
  3. Haal de kippenstukken uit de marinade en laat overtollige vloeistof afdruipen.
  4. Wentel elke kippenstuk grondig door het bloemmengsel, zorg dat alle kanten bedekt zijn.
  5. Verhit olie in een frituurpan of diepe pan tot 175°C.
  6. Frituur de kippenstukken in porties gedurende 6-8 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  7. Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Notes

  • Zorg dat de olie de juiste temperatuur heeft voor een krokant resultaat.
  • Frituur niet te veel kip tegelijk om de olietemperatuur stabiel te houden.
  • Serveer warm.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 500 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 20 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 25 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: krokant, gefrituurde kip, gebraden kip, kip recept, comfort food