Description
Krokante tortilla tubes gevuld met een romige krab- en garnalenkaasmengsel.
Ingredients
Scale
- 8 grote bloem tortilla’s
- 200g gekookte krab, fijngehakt
- 200g gekookte garnalen, fijngehakt
- 200g roomkaas, verzacht
- 100g geraspte cheddar kaas
- 50g geraspte Monterey Jack kaas
- 1 jalapeño, fijngehakt (optioneel)
- 1/4 kopje fijngehakte koriander
- 1/4 kopje fijngehakte lente-ui
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie voor frituren
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een kom de krab, garnalen, roomkaas, cheddar kaas, Monterey Jack kaas, jalapeño (indien gebruikt), koriander, lente-ui, knoflookpoeder, zout en peper.
- Verdeel het krab-garnaalmengsel gelijkmatig over de tortilla’s.
- Rol de tortilla’s stevig op.
- Zet de tortilla tubes rechtop in een ovenschaal, zodat ze elkaar ondersteunen.
- Bak gedurende 15-20 minuten, of tot de tortilla’s goudbruin en krokant zijn.
- Laat iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notes
- Serveer met je favoriete salsa of zure room.
- Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken naar wens.
- Voor een vegetarische optie, vervang de krab en garnalen door gebakken champignons en zwarte bonen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 tube
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 18g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: krab, garnalen, kaas, tortilla, krokant, voorgerecht, mexicaans