Description
Een eenvoudige en smaakvolle korstloze tomatenpastei, perfect voor een lichte maaltijd.
Ingredients
Scale
- 1 kg rijpe tomaten, in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g geraspte kaas (bijv. cheddar of gruyère)
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg een laag tomatenplakjes in de ovenschaal.
- Bestrooi de tomaten met de helft van de ui en knoflook.
- Herhaal de lagen met de resterende tomaten, ui en knoflook.
- Klop in een kom de eieren los met de melk, peterselie, zout en peper.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de tomaten.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de pastei gestold.
- Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere kruiden toevoegen, zoals basilicum of oregano.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 10
- Sodium: 300
- Fat: 15
- Saturated Fat: 7
- Unsaturated Fat: 8
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 15
- Fiber: 3
- Protein: 12
- Cholesterol: 100
Keywords: korstloze tomatenpastei, vegetarische pastei, tomatengerecht, makkelijke maaltijd, ovenschotel