Description
Kruidige Koreaanse gehaktballetjes met een pittige mayodip.
Ingredients
Scale
- 500g rundergehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 ei
- 50g panko broodkruim
- Voor de saus:
- 100g mayonaise
- 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom het gehakt, de rode ui, knoflook, sojasaus, sesamolie, ei en panko.
- Rol er balletjes van.
- Leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 15-20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
- Meng ondertussen voor de saus de mayonaise, gochujang, rijstazijn en honing.
- Serveer de gehaktballetjes met de pittige mayosaus.
Notes
- Je kunt ook kip- of varkensgehakt gebruiken.
- Voeg extra chilivlokken toe aan de saus voor meer pit.
- Serveer met rijst of een salade.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Koreaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Koreaanse gehaktballetjes, pittige mayonaise, gochujang, recept