Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Korean BBQ Meatballs with Spicy Mayo Dip

Koreaanse Gehaktballetjes: 35 Minuten Succes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Kruidige Koreaanse gehaktballetjes met een pittige mayodip.


Ingredients

Scale
  • 500g rundergehakt
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 ei
  • 50g panko broodkruim
  • Voor de saus:
  • 100g mayonaise
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel honing

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kom het gehakt, de rode ui, knoflook, sojasaus, sesamolie, ei en panko.
  3. Rol er balletjes van.
  4. Leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak ze 15-20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  6. Meng ondertussen voor de saus de mayonaise, gochujang, rijstazijn en honing.
  7. Serveer de gehaktballetjes met de pittige mayosaus.

Notes

  • Je kunt ook kip- of varkensgehakt gebruiken.
  • Voeg extra chilivlokken toe aan de saus voor meer pit.
  • Serveer met rijst of een salade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Koreaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Koreaanse gehaktballetjes, pittige mayonaise, gochujang, recept