Description
Een eenvoudig en smaakvol gerecht met kool en gehakt, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is snel te bereiden en zit boordevol smaak.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 1 middelgrote witte kool, gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 tl paprikapoeder
- 0.5 tl komijnpoeder
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 100 ml runderbouillon
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bruin is. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak deze glazig, ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee totdat het geurig is.
- Roer de gesneden kool, paprikapoeder en komijnpoeder door het gehaktmengsel.
- Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
- Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het geheel sudderen voor 20-25 minuten, of totdat de kool zacht is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Dit gerecht is ook lekker met een scheutje hete saus voor extra pit.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
- Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 700mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 6g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: kool, gehakt, eenpansgerecht, snel, eenvoudig, hoofdgerecht