Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cabbage and Ground Beef

Kool en Gehakt: Een zalige eenpanssmaakexplosie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een eenvoudig en smaakvol gerecht met kool en gehakt, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is snel te bereiden en zit boordevol smaak.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 1 middelgrote witte kool, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml runderbouillon
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bruin is. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak deze glazig, ongeveer 3-5 minuten.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee totdat het geurig is.
  5. Roer de gesneden kool, paprikapoeder en komijnpoeder door het gehaktmengsel.
  6. Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
  7. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het geheel sudderen voor 20-25 minuten, of totdat de kool zacht is.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Dit gerecht is ook lekker met een scheutje hete saus voor extra pit.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 6g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: kool, gehakt, eenpansgerecht, snel, eenvoudig, hoofdgerecht