Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflookboter Rijst

Knoflookboter Rijst: 25 Min. Zalig Gemak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smaakvol bijgerecht van rijst gekookt met knoflook en boter.


Ingredients

Scale
  • 200 g basmatirijst
  • 400 ml water
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel zout
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Spoel de rijst grondig af onder koud water totdat het water helder is. Laat uitlekken.
  2. Smelt in een middelgrote pan met een dikke bodem de boter op middelhoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, totdat het geurig is. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.
  4. Voeg de afgespoelde rijst toe aan de pan en roer 1-2 minuten om de rijstkorrels met de boter en knoflook te bedekken.
  5. Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Breng aan de kook.
  6. Zodra het kookt, zet het vuur laag, dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat 12-15 minuten sudderen, of totdat al het water is opgenomen en de rijst gaar is.
  7. Haal de pan van het vuur en laat de rijst, nog steeds afgedekt, 5 minuten rusten.
  8. Haal het deksel eraf en roer de rijst los met een vork.
  9. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  10. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen.
  • Laat de rijst na het koken rusten voor luchtige korrels.
  • Varieer met kruiden zoals tijm of rozemarijn.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 150 g
  • Calories: 250
  • Sugar: 0.5 g
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 8 g
  • Saturated Fat: 5 g
  • Unsaturated Fat: 3 g
  • Trans Fat: 0.2 g
  • Carbohydrates: 40 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 15 mg

Keywords: Knoflookboter rijst, rijstgerecht, bijgerecht, knoflook, boter