Description
Knoflookboter garnalen recept met sappige garnalen, roomboter, knoflook en kruiden. Snel, smaakvol en elegant comfortfood.
Ingredients
Scale
- 500 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el roomboter
- 1 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken (optioneel)
- 1 el citroensap
- 1 el fijngehakte peterselie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1/2 tl paprikapoeder (optioneel)
- 1 scheutje witte wijn of kippenbouillon (optioneel)
Instructions
- Dep de garnalen droog en bestrooi met zout, peper en eventueel paprikapoeder.
- Verhit olijfolie en 1 el boter in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur.
- Bak de garnalen ca. 1,5 minuut per kant tot ze roze en licht goudbruin zijn. Haal ze uit de pan.
- Zet het vuur lager, voeg de resterende boter toe en fruit de knoflook 30 seconden.
- Voeg citroensap, chilivlokken en eventueel witte wijn toe. Laat kort pruttelen.
- Doe de garnalen terug in de pan en schep alles goed door de saus. Laat nog 1 minuut sudderen.
- Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
Notes
- Gebruik ongezouten roomboter voor volledige controle over de smaak.
- Niet te lang bakken – garnalen worden snel taai.
- Serveer met brood, pasta, rijst of in taco’s.
- Voeg room toe aan de saus voor een romige variant.
- Niet geschikt om in te vriezen – vers is het lekkerst.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Category: Main Course
- Method: Sautéing
- Cuisine: Mediterranean
Nutrition
- Serving Size: 1 serving
- Calories: 260
- Sugar: 0g
- Sodium: 580mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 2g
- Fiber: 0g
- Protein: 24g
- Cholesterol: 180mg
Keywords: knoflookboter garnalen recept, garnalen in boter, makkelijke garnalen, low carb zeevruchten recept, snelle voorgerechten