Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflookboter Garnalen Pasta Recept – Romige, snelle maaltijd met garnalen en knoflookboter. Perfect voor doordeweeks of speciale avonden.

Recept: Knoflookboter Garnalen PastaEen romige klassieker met een persoonlijk tintje – Deel 1


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Diet: Halal

Description

Romige knoflookboter garnalen pasta met spaghetti, perfect voor een snel diner vol smaak en comfort. Makkelijk, luxe en boordevol smaak.


Ingredients

Scale
  • 250g spaghetti (of linguine)
  • 300g rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 60g ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn (optioneel)
  • 100 ml kookroom
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Sap van ½ citroen + partje ter garnering
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater.
  2. Dep de garnalen droog. Verhit 1 el olijfolie en 20g boter in een pan. Bak de garnalen 1-2 minuten per kant tot ze roze zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de rest van de boter en 1 el olijfolie toe aan de pan. Voeg de knoflook toe en fruit 30 seconden op laag vuur.
  4. Blus af met witte wijn (of bouillon) en laat 2-3 minuten inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg eventueel wat pastawater toe voor extra smeuïgheid.
  7. Voeg de garnalen terug in de pan en schep voorzichtig om zodat alles goed gemengd is.
  8. Serveer met peterselie, Parmezaanse kaas en een partje citroen.

Notes

  • Gebruik chilivlokken voor extra pit.
  • Voeg spinazie of tomaatjes toe voor extra groenten.
  • Gebruik citroenrasp voor extra frisheid.
  • Vervang wijn door bouillon als alternatief.
  • Pasta is de volgende dag ook nog heerlijk als lunch of ovenschotel.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 bord (ca. 300g)
  • Calories: 580
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 540mg
  • Fat: 26g
  • Saturated Fat: 13g
  • Unsaturated Fat: 11g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 32g
  • Cholesterol: 190mg

Keywords: knoflookboter garnalen pasta recept, romige garnalen pasta, makkelijk pasta recept, snelle dinerideeën, pasta met garnalen