Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflook Parmezaanse Kip & Steak Ovenschotel met romige aardappelpuree – een rijke, smaakvolle maaltijd voor elke avond.

Recept: Knoflook Parmezaanse Kip & Steak Ovenschotel met Romige Aardappelpuree met KaasEen hartverwarmende klassieker uit mijn keuken


  • Author: farahstars41
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Halal

Description

Een rijke en hartige ovenschotel met knoflook parmezaanse kip, steak en romige aardappelpuree met kaas – perfect als comfortfood of diner voor gasten.


Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets (ca. 300 g), in grove blokken
  • 200 g biefstuk of entrecote, in reepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
  • ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Zout & zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 50 g boter
  • 100 ml slagroom of volle melk
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Extra Parmezaanse kaas voor topping (ca. 20 g)
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Instructions

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn (15–20 minuten).
  2. Giet de aardappelen af en pureer met boter, room (of melk), kaas, nootmuskaat en zout. Zet apart.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg knoflook, paprikapoeder, tijm en chilivlokken toe.
  4. Voeg de steakreepjes toe zodra de kip bijna gaar is. Bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Strooi de Parmezaanse kaas over het vlees in de pan en laat smelten tot een licht krokant laagje.
  6. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het vlees erbovenop.
  7. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en peterselie indien gewenst.
  8. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C voor 20–25 minuten tot goudbruin en bubbelend.
  9. Voor een krokant korstje: zet de oven de laatste 2 minuten op grillstand.

Notes

  • Vervang steak door gehakt, spek of champignons voor variatie.
  • Gebruik Grana Padano of oude kaas als alternatief voor Parmezaan.
  • Maak vooraf en bewaar in de koelkast of vriezer.
  • Voeg groenten zoals spinazie of broccoli toe voor extra voedingswaarde.
  • Citroenrasp of zure room als topping geeft een frisse toets.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 620
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 580 mg
  • Fat: 36 g
  • Saturated Fat: 17 g
  • Unsaturated Fat: 16 g
  • Trans Fat: 0.5 g
  • Carbohydrates: 36 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 42 g
  • Cholesterol: 135 mg

Keywords: knoflook parmezaanse kip, ovenschotel met steak, romige aardappelpuree, makkelijk zelfgemaakt recept, comfortfood dineridee