Description
Een romige pasta met kip, knoflook en champignons. Een snel en eenvoudig gerecht voor een doordeweekse avond.
Ingredients
Scale
- 400 g pasta (bijv. fettuccine of linguine)
- 2 el olijfolie
- 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 250 g champignons, in plakjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn en hun vocht hebben afgegeven.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon en slagroom in de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gebakken kip en de gekookte pasta toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
- Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Gebruik gerust andere soorten paddenstoelen dan champignons.
- Voeg wat spinazie toe voor extra groenten.
- Restjes zijn de volgende dag ook lekker.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken, Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 5g
- Sodium: 700mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: pasta, kip, champignons, romig, knoflook, snel, eenvoudig