Description
Knoflook Bruine Suiker Kip: een perfect balans tussen zoet en hartig met sappige kip en knoflook. Eenvoudig te maken voor een smaakvolle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 1 kg kippenbouten
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g bruine suiker
- 100 ml sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) en haal de kip uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Maak de marinade door knoflook, bruine suiker, sojasaus, olijfolie, zout en peper te mengen in een kom.
- Leg de kip in een ovenschaal en giet de marinade erover, zodat alles goed bedekt is. Laat 30 minuten marineren (of langer indien mogelijk).
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip 45-50 minuten tot deze gaar is en de huid goudbruin.
- Haal de kip uit de oven en garneer met lente-uitjes.
Notes
- Voor een intensere smaak kun je de kip een paar uur of een nacht marineren.
- Om de huid extra krokant te krijgen, zet je de oven de laatste paar minuten op de grillstand.
- Bewaar restjes maximaal 3 dagen in een luchtdichte container in de koelkast.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 50 minutes
- Category: Main Course
- Method: Baking
- Cuisine: Asian-inspired
Nutrition
- Serving Size: 1 serving
- Calories: 320 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 900 mg
- Fat: 16 g
- Saturated Fat: 3 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 0 g
- Protein: 28 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Knoflook Bruine Suiker Kip, zoet-hartig kipgerecht, kip met bruine suiker en knoflook