Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflook Boter Steakstukjes en Aardappelpuree – makkelijk en smaakvol recept voor comfortfood dat elke tafel omtovert tot een feestmaal

Recept: Knoflook Boter Steakstukjes en AardappelpureeEen persoonlijk verhaal over comfortfood, eenvoud en smaakexplosie in één pan


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Halal

Description

Knoflook Boter Steakstukjes en Aardappelpuree is een eenvoudig comfortfood recept met sappige steakblokjes in knoflookboter en romige aardappelpuree. Perfect voor doordeweeks of een gezellig etentje.


Ingredients

Scale
  • 500g biefstuk of entrecote, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Versgehakte peterselie om af te werken
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 50g boter
  • 100ml volle melk (meer naar smaak)
  • Optioneel: 1 teentje knoflook voor in het kookwater

Instructions

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in gezouten water (optioneel met een teentje knoflook) tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  2. Giet de aardappelen af, verwijder de knoflook indien gebruikt, voeg de boter toe en stamp. Voeg melk beetje bij beetje toe tot een romige puree ontstaat. Breng op smaak met zout.
  3. Dep de steakstukjes droog en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olijfolie in een hete pan en bak de steakstukjes in porties, 1-2 minuten per kant. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Zet het vuur lager en voeg roomboter toe aan de pan. Voeg de knoflook toe en fruit kort tot geurend (niet bruin).
  6. Voeg het vlees terug toe aan de pan en schep goed om in de knoflookboter. Bestrooi met peterselie.
  7. Serveer de steakstukjes over de aardappelpuree en giet de botersaus erover.

Notes

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor het bakken.
  • Gebruik kruimige aardappelen voor een gladde puree.
  • Vervang melk deels met room voor extra romigheid.
  • Voeg een scheutje rode wijn toe voor extra diepte in de saus.
  • Gebruik een stamper i.p.v. een mixer om lijmige puree te vermijden.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en koken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 580
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 520mg
  • Fat: 38g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 16g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 32g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 34g
  • Cholesterol: 130mg

Keywords: knoflook boter steakstukjes, aardappelpuree recept, makkelijk hoofdgerecht, comfortfood rundvlees, steak met knoflookboter