Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Classic Spaghetti with Hearty Meat Sauce

Klassieke Spaghetti met Vlees Saus: Een Succes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassieke spaghetti met een rijke, hartige vlees saus, perfect voor een voedzame maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik, gepureerd
  • 150 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Voeg de ui toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de gepureerde tomaten en rode wijn (indien gebruikt) toe. Breng aan de kook.
  5. Roer de oregano en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat de saus minimaal 30 minuten zachtjes sudderen, langer voor meer smaak. Roer af en toe.
  7. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  8. Serveer de spaghetti met de vlees saus en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Notes

  • Voor een diepere smaak, laat de saus langer sudderen.
  • Voeg eventueel andere groenten toe zoals wortel of paprika.
  • Gebruik volkoren spaghetti voor extra vezels.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 8 gram
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 20 gram
  • Saturated Fat: 7 gram
  • Unsaturated Fat: 13 gram
  • Trans Fat: 0.5 gram
  • Carbohydrates: 60 gram
  • Fiber: 6 gram
  • Protein: 30 gram
  • Cholesterol: 90 mg

Keywords: Spaghetti, Vlees saus, Pasta, Italiaans, Klassiek