Description
Een klassieke spaghetti met een rijke, hartige vlees saus, perfect voor een voedzame maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500 gram spaghetti
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 800 gram gepelde tomaten uit blik, gepureerd
- 150 ml rode wijn (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de ui toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de gepureerde tomaten en rode wijn (indien gebruikt) toe. Breng aan de kook.
- Roer de oregano en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus minimaal 30 minuten zachtjes sudderen, langer voor meer smaak. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Serveer de spaghetti met de vlees saus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Notes
- Voor een diepere smaak, laat de saus langer sudderen.
- Voeg eventueel andere groenten toe zoals wortel of paprika.
- Gebruik volkoren spaghetti voor extra vezels.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8 gram
- Sodium: 600 mg
- Fat: 20 gram
- Saturated Fat: 7 gram
- Unsaturated Fat: 13 gram
- Trans Fat: 0.5 gram
- Carbohydrates: 60 gram
- Fiber: 6 gram
- Protein: 30 gram
- Cholesterol: 90 mg
Keywords: Spaghetti, Vlees saus, Pasta, Italiaans, Klassiek