Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Classic Scones

Heerlijke klassieke scones: 12 parels


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 27 minuten
  • Yield: 8 scones 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Klassieke scones, perfect voor bij de thee of als ontbijt.


Ingredients

Scale
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram koude boter, in blokjes
  • 25 gram suiker
  • 1 ei
  • Ongeveer 75 ml melk

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Meng bloem, bakpoeder en suiker in een kom.
  3. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Klop het ei los met de melk.
  5. Voeg het ei-melkmengsel toe aan het droge mengsel en meng snel tot een zacht deeg.
  6. Stort het deeg op een licht bebloemde werkbank en kneed kort.
  7. Druk het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte.
  8. Steek rondjes uit met een koekjessteker.
  9. Leg de scones op een bakplaat en bak ze 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notes

  • Serveer warm met clotted cream en jam.
  • Je kunt ook rozijnen of gedroogde cranberries toevoegen.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 12 minuten
  • Category: Bakken
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Brits

Nutrition

  • Serving Size: 1 scone
  • Calories: 180 kcal
  • Sugar: 7g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 3g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 22g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: scones, klassiek, bakken, ontbijt, thee