Description
Hartige kipgehaktballetjes geserveerd met een rijke, romige mosterdsaus. Een perfect hoofdgerecht voor elke dag.
Ingredients
Scale
- 500 g kipgehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 2 el olijfolie
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 1 el maïzena (optioneel)
Instructions
- Meng in een grote kom het kipgehakt, ei, paneermeer, fijngehakte ui, peterselie, zout en peper.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kipgehaktballetjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Voeg de kippenbouillon, slagroom, mosterd en honing toe aan dezelfde pan. Breng aan de kook en laat sudderen.
- Als je een dikkere saus wilt, meng dan de maïzena met een beetje water en voeg dit al roerend toe aan de saus tot de gewenste dikte is bereikt.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze nog 5 minuten sudderen in de saus.
- Serveer warm met bijvoorbeeld aardappelpuree of rijst.
Notes
- Voor een pittigere saus voeg je een snufje cayennepeper toe.
- Garneer met extra verse peterselie voor serveren.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 750mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: kipgehaktballetjes, mosterdsaus, romige saus, hoofdgerecht, kip