Description
Kip met paprika en honing soja saus is een snel, makkelijk en smaakvol wokgerecht met kipfilet, kleurrijke paprika’s en een zoet-hartige saus.
Ingredients
Scale
- 300g kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 2 el olie (arachide of zonnebloem)
- Zout en peper naar smaak
- 2 el sojasaus (donkere variant aanbevolen)
- 1,5 el honing
- 1 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte gember (optioneel)
- 1 tl maïzena + 2 el water
- Geroosterde sesamzaadjes (ter garnering)
- Witte of jasmijnrijst (als basis)
Instructions
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de saus door sojasaus, honing, azijn, knoflook en gember in een kom te mengen. Meng de maïzena met 2 el water in een apart schaaltje.
- Verhit 1 el olie in een wok of koekenpan. Bak de kipblokjes met zout en peper tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende olie toe en bak de paprika’s 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Doe de kip terug in de pan en voeg het sausmengsel toe. Laat 2-3 minuten sudderen.
- Voeg het maïzenapapje toe en roer tot de saus dikker wordt en gaat glanzen.
- Serveer de kip en paprika over de rijst. Garneer met sesamzaadjes (en eventueel lente-ui).
Notes
- Gebruik jasmijnrijst voor extra geur en smaak.
- Voeg chilivlokken of sriracha toe voor een pittige variant.
- Tofu of tempeh werkt ook goed als vegetarisch alternatief voor kip.
- Geroosterde sesamolie op het einde geeft een diepe, nootachtige smaak.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Wokken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 420
- Sugar: 14g
- Sodium: 860mg
- Fat: 16g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 38g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 75mg
Keywords: kip met paprika, honing soja saus, makkelijk kiprecept, gezonde dinerideeën, wokgerecht, kip woksaus, Aziatische kip