Description
Hartig gerecht met kielbasa, diverse bonen, ui en paprika in een zoete en rokerige saus.
Ingredients
Scale
- 400 gram kielbasa, in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 400 gram bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 400 gram kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 200 ml barbecuesaus
- 100 ml water
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel mosterd
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Snijd de kielbasa in plakjes.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kielbasa tot deze bruin is. Haal de kielbasa uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe aan de pan. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de bruine bonen, kidneybonen, barbecuesaus, water, bruine suiker en mosterd toe aan de pan. Roer goed door.
- Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15-20 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt.
- Voeg de gebakken kielbasa toe aan de bonen. Verwarm alles samen nog 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Serveer dit gerecht met knapperig brood of rijst.
- U kunt extra groenten toevoegen zoals maïs of bleekselderij.
- Voor een pittige variant, voeg een snufje cayennepeper toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 25 g
- Sodium: 1200 mg
- Fat: 35 g
- Saturated Fat: 12 g
- Unsaturated Fat: 18 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 50 g
- Fiber: 15 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Kielbasa Cowboy Bonen, bonen gerecht, kielbasa recept, Amerikaanse stoofpot, hartig gerecht