Description
Een romige en verfrissende Key Lime Pie met een luxueuze textuur.
Ingredients
Scale
- 200g verkruimelde graham crackers
- 100g gesmolten boter
- 450g roomkaas, verzacht
- 1 blik (397g) gecondenseerde melk
- 120ml vers limoensap (van Key limes indien mogelijk)
- 4 eidooiers
- 1 theelepel vanille-extract
- Geraspte schil van 2 limoenen
- Slagroom voor garnering (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de verkruimelde graham crackers met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in de bodem van een taartvorm.
- Bak de korst 8-10 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen.
- Klop in een grote kom de roomkaas romig. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop tot het goed gemengd is.
- Klop het limoensap, de eidooiers en het vanille-extract erdoor tot het net gecombineerd is.
- Voeg de limoenschil toe en roer kort.
- Giet het mengsel in de voorbereide taartkorst.
- Bak de taart 30-35 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
- Laat de taart volledig afkoelen op een rooster, en zet daarna minimaal 4 uur in de koelkast.
- Garneer eventueel met slagroom voor het serveren.
Notes
- Gebruik verse Key lime sap voor de beste smaak.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een gladder mengsel.
- Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt voor nette punten.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 punt
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 200mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Key Lime Pie, limoentaart, dessert, zoet, romig, verfrissend