Description
Een keto-vriendelijke versie van de klassieke Philly Cheesesteak, omgezet in een makkelijke ovenschotel.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 paprika’s (rood en groen), in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram champignons, in plakjes
- 150 gram geraspte kaas (cheddar of provolone)
- 120 ml slagroom
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui, paprika’s en knoflook toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de slagroom en de helft van de geraspte kaas erdoor.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi met de resterende kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals courgette of broccoli.
- Gebruik je favoriete keto-vriendelijke kaas.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Ovenschotel
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5 gram
- Sodium: 500 mg
- Fat: 40 gram
- Saturated Fat: 18 gram
- Unsaturated Fat: 22 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 10 gram
- Fiber: 3 gram
- Protein: 35 gram
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: Keto, Philly Cheesesteak, Ovenschotel, Low Carb, Rundergehakt, Paprika, Kaas