Description
Deze keto botertaartjes met pecannoten zijn een heerlijke en suikervrije traktatie.
Ingredients
Scale
- 1 en 1/2 kop amandelmeel
- 1/4 kop erythritol
- 1/2 theelepel xanthaangom
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kop koude ongezouten boter, in blokjes
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 kop ongezouten boter
- 1/2 kop erythritol
- 1/4 kop suikervrije ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 groot ei
- 1 kop gehakte pecannoten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, 1/4 kop erythritol, xanthaangom en zout.
- Snijd er de koude boter door tot het mengsel op grof zand lijkt.
- Klop in een kleine kom het ei en vanille-extract door elkaar. Voeg dit toe aan het droge mengsel en meng tot een deeg.
- Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier.
- Gebruik een ronde uitsteker om cirkels uit het deeg te snijden. Plaats de deegcirkels in muffinvormpjes.
- Smelt in een pan de 1/2 kop boter. Voeg 1/2 kop erythritol, suikervrije ahornsiroop en vanille-extract toe. Roer tot het glad is.
- Klop het ei erdoor en roer 1 minuut.
- Verdeel de gehakte pecannoten over de deegbodems in de muffinvormpjes.
- Giet het botermengsel over de pecannoten.
- Bak 18-20 minuten, of tot de vulling is gestold en de korst goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Notes
- Bewaar de botertaartjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
- Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Canadees
Nutrition
- Serving Size: 1 taartje
- Calories: 250
- Sugar: 2g
- Sodium: 75mg
- Fat: 23g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 11g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 9g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 60mg
Keywords: keto, botertaartjes, pecannoten, suikervrij, low carb, dessert