Description
Een heerlijke keto-vriendelijke cobbler met bosbessen en roomkaas.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes verse bosbessen
- 1/2 kopje roomkaas, verzacht
- 1/4 kopje erythritol
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 kopje amandelmeel
- 1/4 kopje kokosmeel
- 1/4 kopje boter, gesmolten
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een kleine ovenschaal in.
- Meng in een kom de bosbessen met 1 eetlepel erythritol. Doe dit in de ovenschaal.
- Klop in een andere kom de roomkaas, de resterende erythritol, het ei en het vanille-extract glad.
- Voeg het amandelmeel, kokosmeel, gesmolten boter, bakpoeder en zout toe aan het roomkaasmengsel. Meng goed.
- Schep het deegmengsel over de bosbessen in de ovenschaal.
- Bak gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
- Laat afkoelen voordat je het serveert.
Notes
- Serveer warm met een schepje keto-slagroom voor extra smaak.
- Je kunt ook andere bessen gebruiken, zoals frambozen of bramen.
- Zorg ervoor dat de roomkaas goed verzacht is voor een glad mengsel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 4 g
- Sodium: 150 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 12 g
- Unsaturated Fat: 8 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 10 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 7 g
- Cholesterol: 50 mg
Keywords: Keto, Bosbessen, Roomkaas, Cobbler, Dessert, Koolhydraatarm