Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto Blueberry Cream Cheese Cobbler

Keto Bosbessentaart: Onweerstaanbaar Romig


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Low Carb

Description

Een heerlijke keto-vriendelijke cobbler met bosbessen en roomkaas.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes verse bosbessen
  • 1/2 kopje roomkaas, verzacht
  • 1/4 kopje erythritol
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 1/4 kopje kokosmeel
  • 1/4 kopje boter, gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een kleine ovenschaal in.
  2. Meng in een kom de bosbessen met 1 eetlepel erythritol. Doe dit in de ovenschaal.
  3. Klop in een andere kom de roomkaas, de resterende erythritol, het ei en het vanille-extract glad.
  4. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, gesmolten boter, bakpoeder en zout toe aan het roomkaasmengsel. Meng goed.
  5. Schep het deegmengsel over de bosbessen in de ovenschaal.
  6. Bak gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
  7. Laat afkoelen voordat je het serveert.

Notes

  • Serveer warm met een schepje keto-slagroom voor extra smaak.
  • Je kunt ook andere bessen gebruiken, zoals frambozen of bramen.
  • Zorg ervoor dat de roomkaas goed verzacht is voor een glad mengsel.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 4 g
  • Sodium: 150 mg
  • Fat: 20 g
  • Saturated Fat: 12 g
  • Unsaturated Fat: 8 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 10 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 7 g
  • Cholesterol: 50 mg

Keywords: Keto, Bosbessen, Roomkaas, Cobbler, Dessert, Koolhydraatarm