Description
Een romige en verwarmende hot chocolate, perfect voor Kerstavond, bereid in de slowcooker.
Ingredients
Scale
- 250 ml melk
- 125 ml slagroom
- 100 g pure chocolade, fijngehakt
- 50 g melkchocolade, fijngehakt
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- Optioneel: slagroom en chocoladeschaafsel voor garnering
Instructions
- Doe de melk, slagroom, pure chocolade, melkchocolade, cacaopoeder, suiker, vanille-extract en zout in de slowcooker.
- Roer alles goed door elkaar.
- Dek de slowcooker af en verwarm op laag vuur gedurende 2-3 uur, of totdat de chocolade volledig gesmolten is en het mengsel warm is. Roer af en toe.
- Roer het mengsel nogmaals goed door voordat je het serveert.
- Verdeel de hot chocolate over mokken.
- Garneer eventueel met slagroom en chocoladeschaafsel.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
- Pas de hoeveelheid suiker aan naar eigen smaak.
- Je kunt ook witte chocolade toevoegen voor extra romigheid.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 2-3 uur
- Category: Drank
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 mok
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 40 g
- Sodium: 80 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 20 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 45 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 8 g
- Cholesterol: 70 mg
Keywords: Kerstavond, hot chocolate, chocolademelk, slowcooker, romig, drank, winter, feestelijk