Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kentucky Butter Crunch Cake

Verrukkelijke Kentucky Butter Crunch Cake!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 65 minuten
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke cake met een romige botersaus en een knapperige textuur.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 200g suiker
  • 125g boter
  • 2 eieren
  • 120ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de saus: 150g bruine suiker, 100g boter, 50ml slagroom

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter en suiker romig.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed.
  4. Meng de bloem en bakpoeder en voeg dit afwisselend met de melk toe aan het beslag.
  5. Voeg het vanille-extract toe.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak 40-45 minuten.
  8. Maak ondertussen de saus: smelt de boter, voeg de bruine suiker en slagroom toe en laat zachtjes koken tot een gladde saus.
  9. Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in.
  10. Giet de warme saus over de cake.
  11. Laat afkoelen en serveer.

Notes

  • Serveer warm of koud.
  • Lekker met een bolletje vanille-ijs.
  • De saus kan ook voor het bakken over de cake gegoten worden voor een zachtere bovenkant.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 35g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Kentucky Butter Crunch Cake, cake, botercake, dessert, zoet